Husk 5-dagesreglen, når du betaler til Skattestyrelsen

Når du betaler til virksomhedens skattekonto skal du være opmærksom på, at du tidligst kan betale fem dage før betalingsfristen. Ellers risikerer du, at det indbetalte beløb bliver sendt tilbage til din virksomhed, eller at Skattestyrelsen i stedet anvender beløbet til at dække andre krav. I så fald vil de ældste krav, der ikke er overdraget til inddrivelse, blive betalt først.

Bemærk, at det er muligt at indberette i god tid før fristen, men selve betalingen via skattekontoen skal maksimalt gennemføres fem hverdage før selve fristen.

Hvis du har coronalån eller en betalingsaftale, skal du være særligt opmærksom på betalingstidspunkterne, fordi en manglende betaling til en frist kan betyde, at Skattestyrelsen opsiger lån og betalingsaftaler. Det er derfor vigtigt, at du har styr på betalingsfrister og indbetalinger til skattekontoen.

Du kan altid hæve grænsen på virksomhedens skattekonto til maksimalt 200.000 kroner, så Skattestyrelsen kun tilbagebetaler det beløb til virksomheden, der overstiger den fastsatte grænse. Du kan til enhver tid selv ændre beløbsgrænsen. Dermed kan du indbetale beløb tidligere end fem dage før fristen uden at risikere tilbagebetaling, når blot det samlede beløb holder sig under den fastsatte grænse. Vær dog opmærksom på, at der stadig er risiko for, at Skattestyrelsen anvender beløb på skattekontoen til at dække andre forfaldne krav, end virksomheden havde tiltænkt. Netop fordi de ældste krav betales først.

Læs mere om betaling til Skattekontoen på Skat.dk under Betaling til Skattekontoen eller ved at klikke på nedenstående billede.

Såfremt der er spørgsmål til omhandlede kan Leth & Partnere kontaktes på telefon 43909500 eller email cl@lepa.dk.